9 Eylül 2009 Çarşamba

Dünya'daki Garip Müzeler

 Moskova’yi daha yakindan taniyabilmeniz acisindan Moskova.ru sitesi bizler icin baskentte bulunan bazi farkli ve orijinal muzelerin bir listesini cikarmis.Ben de paylaşıyım istedim.
1. Votka Muzesi: Bu muzeyi gezerken bir yandan votkanizi yudumlayabilir, yiyecek atistirabilir, bir yandan da 500 yillik Rus ickisi votkanin tarihini, nasil hazirlandigini ve Rus kulturundeki yerini ogrenebilirsiniz.
Adres: Izmaylovskose Sose: 73J, metro: Partizanskaya
2. 1905-1906 Yeralti Matbaa Muzesi: Bu muzede basimevleri ile ilgili bilgiler tiyatrolastirilmis bir sekilde ziyaretcilere aktarilmakta. Burada, devrimci yeralti faaliyetleri yurutenlerin gizli toplanti odalarini ziyaret edebilir, gercek bir matbaa aracinda nasil baski yapildigini ogrenebilirsiniz. Muzedeki tur sonunda ise ziyaretcilere Gurcistan mutfagindan yiyecekler ve saraplar ikram ediliyor.
Adres: Lesnaya d. 55: metro: Belarusskaya veya Mendeleevskaya
3. “Rus Kece CizmeMuzesi: Burada alisilmis geleneksel Rus ayakkabilarivalenki”lerin degisik cesitlerini gorebilirsiniz.
Adres: 2. Kojevniceskiy pereulok, dom. 12: metro: Paveletskaya
4. Orman Muzesi: Kapali bir binada bulunmasina ragmen, gercek bir ormandaymissiniz hissini veren Orman Muzesi’nde kendinizi hos bir ortamda bulabilir, akan derelerin sesi ile kus civiltilarini duyabilirsiniz. Buraya ozellikle cocuklariniz ile gelmenizi tavsiye ediyoruz. Orman muzesinde bulunan doldurulmus hayvanlar guclu kimyasal maddeler ile islenmis oldugundan el temasindan kacinmanizi oneriyoruz.
Adres: 5. Monetcikovskiy pereulok, dom. 4, metro: Paveletskaya
Kaynak : www.moskova.ru

Hiç yorum yok: