23 Nisan 2010 Cuma

HANDE’YE NELER OLUYOR ?

     Müzik dünyasında aynı şarkıları dinlemekten çok sıkıldığınız bir anda yazın yaklaştığını tam anlamıyla hissettiren şarkılar ardı ardına gelmeye başladı. İlk olarak müzik dünyasında bomba etkisi yaratacak albümlerden 1 Nisanda Hande Yener’in “Hande’ye Neler Oluyor ?” albümü müzik marketlerdeki yerini öğle saatlerine doğru aldı, Poll production, Polat Yağcı’dan çıkan albüm müzik dünyasında büyük yankı uyandırdı. Çok fazla aralık vermese de gerçekten özlenen bir ses olan Hande Yener, elektronik müzikten Pop’a geri döndü diyenlere “Pop bana geri döndü” diyerek yine kendine özgü tavrını yansıtıyordu.


Albümünü Hürriyet gazetesi için verdiği pazar röportajında “Kulüpte çalınca kocaman duyulan, arabada gaza getiren, evde dinlendiren bir albüm oldu” diyerek tanımlayan Hande, Elektronik müziğin kraliçesi olarak tanımlanmaktan çok sıkılmış olmalı ki yazın pop hiti olacak şarkılardan birine “Bodrum”’la imza attı. İçerisinde 3 remix ve toplamda 10 şarkı bulunan albümdeki tüm şarkılar gibi bu şarkı da Sinan Akçıl’a ait. Hatta aralarında aşk dedikoduları çıkmış ve hande çalıştığım her insanla bu tip dedikodular çıkması gayet normal ama sadece iş arkadaşıyız diyerek haberleri yalanladı. İnsanlara Bodrum’un o sımsıcak havasını masmavi denizini hayal ettiren ve kulüplere şimdiden damgasını vuran “Bodrum” şarkısı, bu yaza damga vuracak gibi görünüyor. Albüm fotoğrafları, çıkış şarkısı, saç rengi makyaj her şeye karar veren isim yine tabiî ki Kemal Doğulu. Albümde eski Hande tarzına uygun olarak “Çöp”, “Bi Gideni mi var ?”, “Neden Ayrıldık?” gibi slowlar da sizi can damarınızdan vurmaya hazır. Tabi Elektronik müziğin kraliçesi herşeyi yapar, elektroniği unutur mu? Tabiî ki hayır. Albümde “Böyle Olacak” adlı bir şarkı var ki başlarken elektroniği,  devamında pop müziği, sözleriyle de ego tatmini sağlayacak kelimeleri duyabilirsiniz.


Kutsi "Bambaşka" 

1 nisan’da çıkan bir diğer albüm de yine aynı şirketten müzik dünyasına giriş yapan ve son zamanlarda ekranlarda çok sık rastladığımız bir isim Kutsi ve yeni albümü “Bambaşka.” Demet Akalın’ın bile, “gitti cânım şarkı” diyerek üzüntüsünü paylaştığı ve albümün çıkış şarkısı olan “Bambaşka”’nın sözleri Sinan Akçıl ve Vassilis Gianopoulos ait.
Aynı gün albümleri çıkan bu ikili geçen hafta Beyaz Show’a konuk oldular. İlk olarak Kutsi geldi stüdyoya ardından Hande. Tabiî ki yine sürprizlerle dolu bir şekilde.Üzerinde klibinde kullandığı çizgili kıyafeti ve siyah şık eldivenleriyle bir balon içinde ilk şarkısı “Yasak Aşk”’ı söyledi.Tabi bu da yeni bir tartışma konusunun fitilini ateşledi.

 
Kylie Minogue mu Hande Yener mi?

Aslında bu Kylie konusu zaten gündemdeydi. Çünkü Demet Akalın da Kemal Doğulu’ya yeni albümü için çektirdiği fotoğraflarda tıpkı Kylie gibi Pasta başında pozlar vermişti. Her ne kadar Kemal bunun avam bir sanatçı görüntüsü sergileyeceğini düşünse de Demet Pasta adında şarkım var bence böyle olmalı demiş ve fotoğrafları çektirmiş. Aslında Hande yine kendi tarzını, dünya vizyonunu yansıtıyor ve bu albümle Hande yine zirve'de.Hoşgeldin Hande diyor bol satışlar diliyoruz.

1 yorum:

onurdeli dedi ki...

Bence "magazin gazeteciliği"ne ilk adımların başarılı bir sinyali bu yazı :) Ama Hande Yener için Kyle Minogue'tan ziyade Lady Gaga benzetmeleri yapmalıyız.